Online inkopen en de OS Box

Zoals ondertussen miljoenen lotgenoten doe ook ik regelmatig inkopen via het internet.
Waar vroeger inkooporganisaties voor ons bepaalden wat er op de schappen van de winkels lag zijn het nu ondernemende bedrijven die hun eigen markten benaderen en zich via het wereld wijde web laten vinden door hun klanten.
Inkoopvoordelen die de grote inkooporganisaties hadden doordat ze hun wil aan de producenten konden opleggen verdwijnen met rasse schreden omdat de producenten zelf leveren aan hun klanten. Zo kopen wij bijvoorbeeld allerhande verse producten bij een biologische boerderij in Italiƫ. Direct van het land, verser dan vers. En in een handomdraai op tafel.
Omdat de hele tussenhandel in deze relatie niet meer bestaat is de prijs kwaliteit verhouding fantastisch. En ja, ook het milieu vaart er wel bij. Er is maar 1 maal sprake van transport: van producent naar consument. En dat ziet er in de reguliere retail wereld wel anders uit!

Het enige probleem dat zich nu voordoet is dat onze brievenbus niet toegericht is op de levering van exorbitante maten. Er moet dus altijd iemand thuis zijn om de levering in ontvangst te nemen. Voor een gemiddeld tweeverdieners gezin is dit problematisch.

Om van online shopping een echt succes te maken, en daarmee de wereld een duurzaam plezier te doen, is het noodzakelijk dat er een oplossing komt voor uniform vervoer en de aflevering van het aangekochte.
In mijn optiek dient dat als het ware een doos, een online shopping box, te zijn, die vergelijkbaar met de kratten voor flessen of zeecontainers, min of meer uniform gebruikt kan worden voor het vervoer van allerhande producten van producent naar consument.



En net zoals iedere zeecontainer op een trailer past, past de beoogde O(nline) S(hopping) box in een frame dat gemonteerd kan worden in de gevel of in een pui van een woning.

In deze studie zijn wij op zoek gegaan naar een integrale oplossing waarbij het distributie concept faciliterend werkt voor het principe van online shopping. De randvoorwaarden die hiermee gevormd worden zijn de kaders waarbinnen de fysieke ontwikkeling van de OS BOX gestalte krijgt. Zie de whitepaper over het onderzoek
http://www.satijnplus.nl/page.aspx?id=112
Nu deze eerste verkenning is afgerond nodigen wij van harte partijen uit die samen met ons de OS BOX tot een algemeen geaccepteerd distributie concept kunnen maken.

Doet u mee?

Ir. Joop Petit
[architect/innovator]