Zaken worden door mensen gedaan

Mooie herinneringen

Wim Weijnen
Mijn eerste kennismaking met bureau SATIJN gaat terug tot ruim 35 jaar geleden toen ik bij Artifort werkzaam was en wij allerlei prestigieuze projecten van meubilair voorzagen.
Als ik ver in mij geheugen graaf was het eerste project de restauratie van het oude Stadhuis van Maastricht, waar ik ook kennis gemaakt heb met Rob Brouwers.






Samen met Rob is er van dit project zelfs een fotoreportage gemaakt door de beroemde Amsterdamse interieurfotograaf Jan Versnel, iets waarmee we de hele gemeentelijke organisatie overhoop gehaald hebben, aangezien Versnel absoluut foto’s bij avondschemer wilde hebben en dus tot 10 uur ’s avonds doorgewerkt heeft!
 
Stadhuis Maastricht
Wederzijds respect

Later volgden nog vele projecten met het hele team van SATIJNplus en eigenlijk is dit contact tot mijn vertrek bij Artifort in de 90er jaren heel intensief gebleven. Dat een relatie zo lang stand kan houden heeft niet alleen met vakkennis en kwaliteit te maken, maar vooral met persoonlijke verhoudingen en wederzijds respect. Uiteindelijk worden zaken altijd door mensen gedaan!
Dat is ook de reden dat na mijn vertrek bij Artifort ook in mijn tijd bij de Provincie Limburg en de laatste 4 jaar bij de LWV de contacten altijd zijn blijven bestaan.
Kenmerkend voor SATIJNplus vind ik vooral de veelzijdigheid van het bureau, of het nu gaat om grote, dan wel kleine projecten, restauratie dan wel nieuwbouw, SATIJN heeft het allemaal in huis.

Cultureel erfgoed provincie Limburg

In de afgelopen 50 jaar kan SATIJN terugkijken op een substantiƫle bijdrage aan het behoud van een belangrijk stuk Cultureel erfgoed voor Limburg. Deze bijdrage gaat veel verder dan het realiseren van projecten, in al die jaren is een stuk restauratiekennis opgebouwd dat van wezenlijk belang is voor de uitstraling van onze provincie.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

Een van de grote uitdagingen in deze voor de bouwsector moeilijke tijden zal dan ook zijn om de kennisinfrastructuur op het terrein van cultureel erfgoed op peil te houden. Dit is niet alleen in het belang van SATIJN, maar is vooral ook een stuk collectieve verantwoordelijkheid.

Hoewel het op dit moment moeilijk is om in de glazen bol van de toekomst te kijken, weet ik een ding zeker, kwaliteit komt altijd bovendrijven!


Wim Weijnen
Directeur Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV)





Op naar het hofleverancierschap

De beste architecten komen uit Sittard-Geleen en … Born.

SATIJNplus Architecten bestaat 50 jaar! 

Sjraar Cox
Soms lijkt het alsof ik directeur Wim Heuts ook al een halve eeuw ken; onze eerste ontmoeting dateert van decennia geleden. We zijn elkaar in de loop van de jaren in verschillende hoedanigheden tegengekomen, en vaak waren er parallellen tussen hem en mij. Zo was Wim ooit wethouder in de gemeente Valkenburg aan de Geul (overigens namens een niet nader te benoemen partij ;-), terwijl ik dezelfde functie bekleedde in de voormalige gemeente Margraten. 
Regelmatig treffen we elkaar in de stad en natuurlijk komt dan ook zijn werk ter sprake. 

Het is typerend voor SATIJNplus om steeds weer de mooiste projecten te realiseren. Als huisbaas ben ik er trots op dat al deze creativiteit tot bloei komt in Kasteel Born, en dat hier tot ver buiten de provinciegrenzen gebruik van wordt gemaakt. SATIJNplus levert opvallend en degelijk werk. 

Wat mij betreft springt een recent project als het Kloosterkwartier er boven uit, waar SATIJNplus er samen met bouwbedrijf Laudy in geslaagd is om een relatief ‘doods’ gedeelte van de stad om te buigen naar een prachtig historische en levendige plek. Het is een metamorfose van jewelste, waarbij het bureau het monumentale karakter van de kloosters heeft weten te behouden, en het tegelijk laat bruisen als nooit tevoren. 

Kloosterkwartier Sittard
Ook een project als de uitbreiding van het Museum aan het Vrijthof mag prestigieus genoemd worden, evenals de eerdere verbouwingen en herbestemmingen waar SATIJNplus aan meegewerkt heeft zoals de Maastrichtse Dominicanenkerk en het Kruisherenklooster spreken zeer tot de verbeelding. 
Ik hoef u niet uit te leggen dat het mij meer dan tevreden stemt dat de stad Maastricht een bedrijf uit Sittard-Geleen nodig heeft om haar pareltjes op te poetsen.... 

Wim werd in 1992 directeur bij SATIJNplus, en ik werd in hetzelfde jaar voor het eerst benoemd tot burgemeester. Wellicht hebben we over een aantal jaar minder verantwoordelijkheden en tijd om een potje te pingpongen samen, aangezien wij beiden verknocht zijn aan dit spelletje, maar eerst is er nog een hoop werk aan de winkel. 
Samen zetten we Sittard-Geleen verder op de kaart.

Graag feliciteer ik SATIJNplus met dit mooie jubileum en ik wens de directie en medewerkers alle succes toe voor de toekomst. 

Op naar het hofleverancierschap!


Sjraar Cox
Burgemeester Sittard-Geleen