BIM GebruikersGroep op 19 april a.s.

Zoals in ons vorig blog aangegeven, is Fred Kloetfacilitymanager, BIM- adviseur, Innovatie & Integratie Partner bij PROCOS Nederland BV en Business Partner ARCHIBUS, een van onze gastsprekers voor de komende bijeenkomst in april. 

Thema: Circulair BIM
De presentatie van Fred Kloet is met name interessant voor onze opdrachtgevers. ARCHIBUS is namelijk een onderdeel van een integrale informatiemanagement-oplossing die gaat over BIM voor asset management van Initiatieffase c.q. Programma van Eisen t/m Facility Management! 

Opdrachtgevers worden dan ook van harte uitgenodigd deel te nemen.


Fred Kloet vult aan:

'De rol van de opdrachtgever, zijn adviseurs en directievoerder kan door transitie van CAD naar BIM verbeteren. Mits aan de voorzijde het gebruikersbelang meer prioriteit krijgt dan het ontwerp- en bouwbelang én een opdrachtgever een duidelijke ILS (Informatie Leverings Specificatie) hanteert.'

Minder faalkosten
Circulair BIM neemt de bij een opdrachtgever aanwezige gebruiksinformatie als uitgangspunt en geeft opdrachtgevers continu inzicht in het project van architect, adviseurs, projectmanagers en bouwers. 
Proces- en projectbelangen komen zo dichter bij elkaar met als resultaat een betere samenwerking en minder faalkosten tijdens bouw en exploitatie.







Na de voordracht van Fred Kloet, rond 10.00 uur, houden wij een korte pauze. Tijdens deze pauze kunnen opdrachtgevers de BIM-gebruikersgroep verlaten. Het tweede gedeelte gaat vooral over het delen van nieuwe ontwikkelingen.

Na de pauze komen (onder voorbehoud) de volgende onderwerpen aanbod:

- Objecten bibliotheek van grof naar fijn door Frank Houben van Berkvens
- Pointclouds door Sebastiaan van de Ven van Goudstikker de Vries

Wij zien jullie én belangstellende opdrachtgevers graag op 

dinsdag 19 april van 09.00 – 12.00 u. in Born
Heb je interesse meld je dan aan via info@satijnplus.nl
ovv: BIM-gebruikersgroep Zuid-Nederland


Wij kijken er weer naar uit!


Sven van Deurzen
BIM Modelleur